zondag 20 mei 2018

Grote Karekiet, Purperreiger, enzo

Vandaag een excursie gedaan voor mijn eigen gasten. Deze excursie is om goede plekken in de Brenne te laten zien zodat ze later zelf op pad kunnen. Dat is een onderdeel van het arrangement dat men bij ons kan afnemen.

Bij Étang Ricot zagen we eerst deze Zommertortel (Streptopelia turtur, Turtle Dove, Turteltaube, Touterelle des bois). De vogel zat flink te koeren. 


In het riet hoorden we al steeds de luide zang van de Grote Karekiet (Acrocephalus arundinaceus, Great Reed Warbler, Drosselrohrsänger, Rousserolle turdoïde). Pas na een flinke tijd liet de vogel zich mooi fotograferen. "Geduld is een schone zaak"!







Bij Étang Bensime zat een Purperreiger (Ardea purpurea, Purple Heron, Purpurreiher, Héron pourpré) te wachten op een visje. Zijn geduld werd beloond. Op de foto's zie hoe hij de vis te pakken heeft en vervolgens opeet. Op de laatste foto is de keel weer normaal en is de vogel alweer op zoek naar een volgende vis.






Voor de hut zwom dit koppel Krakeend
(Anas strepera, Gadwall, Schnatterente, Canard chipeau) 


In de hut zat deze Boerenzwaluw
(Hirundo rustica, Barn Swallow, Rauchschwalbe, Hirondelle rustique).
Nadat we wat meer luikjes hadden open gedaan wist hij de weg naar buiten te vinden.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zeeland

Een dagje vogelen in Zeeland is altijd weer leuk met soms een verrassing. Deze Steenloper deed zijn naam eer aan. Er liepen er 5 op het asfa...