donderdag 21 augustus 2014

Aalscholver, diverse reigersoorten en Kleine Karekiet

Aalscholvers (Phalacrocorax carbo, Great Cormorant, Grand Cormoran, Kormoran) zijn echte vis eters. Ze vangen die vis door ze onder water te achtervolgen. Na zo'n maaltje dan zie je ze regelmatig met gespreide vleugels zitten. Dat doen om hun vleugels te laten drogen.
 
 
Kleine Karekieten (Acrocephalus scirpaceus, Reed Warbler, Rousserolle effarvatte, Teichrohrsänger) zijn erg beweeglijke vogeltjes. Zo ook deze. Maar gelukkig een paar plaatjes kunnen schieten.
 
 
 

 
Deze Koereiger (Bubulcus ibis, Cattle Egret , Héron garde-bœufs, Kuhreiher) doet zijn naam eer aan. Hij vangt insecten die op de kop van koe zitten.
 
 
De Ralreiger (Ardeola ralloides, Squacco Heron , Crabier chevelu, Rallenreiher) is in de Brenne niet algemeen. Deze vogel zat op het vijvertje bij het Maison du Parc, een van de drukste plekken in de Brenne.
 
 
De volgende is een zoekplaatje. Kun je de vogel ontdekken?
 
 
Iets rechts er van zat er nog een. Die is wat beter zichtbaar. het zijn allebei jonge Kwakken (Nycticorax nycticorax, Night Heron, Bihoreau gris, Nachtreiher).
 
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zeeland

Een dagje vogelen in Zeeland is altijd weer leuk met soms een verrassing. Deze Steenloper deed zijn naam eer aan. Er liepen er 5 op het asfa...