zaterdag 3 oktober 2015

Texel dag twee

Deze Slechtvalk (Falco peregrinus, Peregrine Falcon , Faucon pèlerin, Wanderfalke) vloog boven de Tuintjes.



Deze Bonte strandloper (Calidris alpina, Dunlin , Bécasseau variable, Alpenstrandläufer) liep nabij de vuurtoren aan het strand.



Steenloper (Arenaria interpres, Ruddy Turnstone , Tournepierre à collier, Steinwälzer)


Later op de dag brachten we een bezoek aan Utopia. Daar zaten deze Wintertalingen (Anas crecca, Teal, Sarcelle d'hiver, Krickente).



Over de dijk aan de Waddenkust liggen de Schorren. Hier hield deze vogel zich op. De rechterpoot was enorm gezwollen mogelijk als gevolg van een verkeerd gezette ring. Aan de linkerpoot zaten twee kleurringen. Wij kwamen er niet uit welke soort het zou zijn. Ik heb via mail hulp gevraagd aan Klaas de Jong (Vogelsoptexel.nl, winnaar van TV programma "In de ban van de Condor") en hij antwoorde:
"De vogel op je foto is een Kanoetstrandloper, maar ik vind het niet gek dat je moeite hebt met deze determinatie, want hij is precies in de rui van zomer- naar winterkleed. Hij (of zij) verliest zijn oranje veren en krijgt er een grijzig (saai) verenpak voor terug. Gelukkig hoeft hij in de winter geen indruk te maken op z'n soortgenoten en krijgt hij vor het broedseizoen begin volgend jaar weer een prachtig oranje verenpak terug.
Ik heb de foto even doorgestuurd naar een kleurringdeskundige, misschien kan er ondanks de incomplete code toch iets over gezegd worden. Ik hou je op de hoogte!
Smiles, Klaas".

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zeeland

Een dagje vogelen in Zeeland is altijd weer leuk met soms een verrassing. Deze Steenloper deed zijn naam eer aan. Er liepen er 5 op het asfa...