donderdag 14 april 2016

Een eerste rondje Brenne

Ik ben nu enkele dagen in de Brenne en neem vandaag de tijd om te zien hoe het met de vogelstand gesteld is. Eerst een bezoek gebracht aan Étang de Bellebouche. Daar is een reigerkolonie met diverse soorten. O.a. deze Koereiger (Bubulcus ibis, Cattle Egret, Héron garde-bœufs, Kuhreiher). Ik was de enige in de hut en dat is bijzonder.Deze Zwartkop (Sylvia atricapilla, Blackcap, Fauvette à tête noire, Mönchsgrasmücke) betrapte ik in de buurt van Étang Benisme. Hij zat driftig te zingen.

Even later keek hij mij even diep in de ogen.


Bij de Boerderij Foucault trof ik deze Europese Moerasschildpadden () die in het zonnetje op-aan-het-warmen waren.


Bij Étang de la Sous waren de mannetjes eenden druk bezig om een vrouwtje te veroveren. De Kuifeend (Aythya fuligula, Tufted Duck , Fuligule morillon, Reiherente).


De Tafeleend (Aythya ferina, Common Pochard , Fuligule milouin, Tafelente).En op deze foto beide soorten bij elkaar.Er zwom ook een Dodaars (Tachybaptus ruficollis, Little Grebe, Grèbe castagneux, Zwergtaucher) rond.De Kokmeeuwen () waren nog niet op zoek naar een partner.Inmiddels is het iets gaan regenen en wordt het minder weer om nog foto's te maken. Deze Blauwe reiger (Tardea cinerea, Grey Heron , Héron cendré, Graureiher) liet zich mooi bekijken bij Étang Purais, de laatste stop voor vandaag.


 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten