donderdag 16 juni 2016

Uitstapje naar Nederland

Ik ben tussendoor even in Nederland. Vanmorgen wat uurtjes op de Strabrechtse Heide doorgebracht. Bij het Beuven broeden Lepelaars (Platalea leucorodia, Eurasian Spoonbill, Löffler, Spatule blanche). Er zijn een zestal nesten geweest. Inmiddels zijn de jongen zo goed als vliegvlug. Helaas zitten de vogels op grote afstand.
Dus geen fatsoenlijke foto's kunnen maken.

Eerst een mooi plaatje dat ik in de hut maakte.



Ook nog even een panoramafoto.




Deze Groene Kikkers (Rana esculenta, Green frog, Teichfrosch, Grenouille verte) lieten zich wel fotografern. De "blaaskaken" waren nog druk op zoek naar een partner.



Aan de oever van het Beuven zaten diverse vogeltjes te foerageren. Zo ook deze jonge Witte Kwikstaart (Motacilla alba, White Wagtail, Bachstelze, Bergeronette grise). Hij/zij zat er samen met zijn/haar broertje of zusje.



Ook deze jonge Rietgors (Emberiza schoeniclus, Reed Bunting, Rohrammer, Bruant des roseaux) liet zich fraai bekijken. Ook was niet alleen. 



Bij het verlaten van de hut zat er nog een Boompieper (Anthus trivialis, Tree Pipit, Baumpieper, Pipit des arbres) zijn best te doen om - waarschijnlijk voor een tweede broedsel een vrouwtje te versieren.






Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zeeland

Een dagje vogelen in Zeeland is altijd weer leuk met soms een verrassing. Deze Steenloper deed zijn naam eer aan. Er liepen er 5 op het asfa...