maandag 8 augustus 2016

Bijeneters, IJsvogels en Grote Gele Kwikstaart

Vandaag met een bevriende vogelaar Wil van Tongerloo nog een keer een aantal mooie plaatjes geschoten op een plek aan de Creuse. De Bijeneters (Merops apiaster, bee-eter, Guêpier d'Europe, Bienenfresser), de IJsvogels (Alcedo atthis, Kingfisher, Martin-pêcheur d'Europe, Eisvogel) en de Grote Gele Kwikstaart (Motacilla cinerea, Grey Wagtail, Bergeronnette des ruisseaux, Gebirgsstelze) lieten zich weer van hun mooiste kanten zien. Wil vertelde later dat dit een van de hoogtepunten van zijn vakantie was geweest.
Na dit bezoek ben ik nog eenmaal terug gewenst op de prachtige plek maar de Bijeneters lieten zich niet meer van dichtbij bewonderen en fotograferen.

Helaas kan ik deze plek niet bekend maken! Dit om te voorkomen dat deze "platgelopen" wordt door vogelfotografen, zoals andere "Bijeneterlocaties" in de Brenne. Mocht je bij mij te gast zijn dan bestaat de mogelijkheid dat ik je er mee naar toe neem. Maar dat wordt dan wel 2017.


















Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zeeland

Een dagje vogelen in Zeeland is altijd weer leuk met soms een verrassing. Deze Steenloper deed zijn naam eer aan. Er liepen er 5 op het asfa...