dinsdag 9 mei 2017

Een regenachtige ochtend in een fotohut

Sinds vorig jaar is er in het Natuurreservaat Chérine een fotohut geopend. Samen met Cor, Daniëlle en René heb ik van 6 tot 10 in deze hut gezeten. De weersomstandigheden waren niet opperbest maar er kwam toch van alles voor de lens wat het fotografen waard was. Bij de hut is o.a. een grote reigerkolonie.

Allereerst een Kwak (Nycticorax nycticorax, Night Heron, Bihoreau gris, Nachtreiher) die nog aan het nestelen was. 


Ook deze Kleine Zilverreiger (Egretta garzetta, Little Egret, Aigrette garzette, Seidenreiher) was ook nog druk doende met het vergaren van nestmateriaal.


Als hij een geschikte tak gevonden heeft brengt hij die naar het nest.Deze Koereiger (Bubulcus ibis, Cattle Egret, Héron garde-bœufs, Kuhreiher) landt bij zijn nest om zijn partner af te wisselen.


Vlak voor de hut is een struik waar deze Koereiger zijn nestmateriaal gaat zoeken. Ondertussen poseert hij mooi voor ons.

De Geoorde futen (Podiceps nigricollis, Black-necked Grebe, Grèbe à cou noir, Schwarzhalstaucher) laten zich mooi bekijken. 

 Ik hoor ineens flinke beweging in het water rechts van de hut. Achter een bosje komt deze man Edelhert (Cervus elaphus, Red deer, Cerf rouge, Rothirsch) tevoorschijn. 


Tussen de oren kun je net de "rozenkrans" van de nieuwe hoorns zien. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten