dinsdag 22 mei 2018

Reigerkolonie Étang Cistude

Vanavond enkele uren met twee van mijn gasten in de fotografiehut bij het Maison de la Nature et du Reserve gezeten. Ondanks het wat mindere weer, flinke onweersbui, heb ik toch wel wat aardige plaatjes kunnen maken.

De Kokmeeuwen (Larus ridibundus, Black-headed Gull, Lachmöwe, Mouette rieuse) kunnen het niet laten. We krijgen een "piepshow"!



De meeste Kwakken (Nycticorax nycticorax, Night Heron, Nachtreiher, Bihoreau gris) zitten al te broeden. Deze vogel rust even uit. Zijn/haar partner (er is geen verschil in verenkleed tussen de beide sexen) zal wel op het nest zitten.


Het is relatief rustig in de kolonie. Donkere wolken pakken zich samen.
Als de bui losbreekt wordt het nog rustiger. 


Deze Kokmeeuw (Larus ridibundus, Black-headed Gull, Lachmöwe, Mouette rieuse) wacht geduldig de bui af.


Na de bui moet er natuurlijk gepoetst worden. 


De bui is over en er komt weer activiteit.
Enkele Kleine Zilverreigers (Egretta garzetta, Little Egret, Seidenreiher, Aigrette garzette) vechten voor een mooie nestplaats. 


Ook de familie Knobbelzwaan (Cygnus olor, Mute Swan, Höckerschwan, Cygne tuberculé) komt weer tevoorschijn. 


Nog een Kleine Zilverreiger (Egretta garzetta, Little Egret, Seidenreiher, Aigrette garzette).


Uit de verte komt een Beverrat met grote snelheid aangezwommen naar een ander exemplaar die blijkbaar te dicht bij zijn favoriete plek komt. Er ontstaat een flink gevecht dat zich deels ook onder water afspeelt. Uiteindelijk kiest de "indringer" het hazenpad. 


Als toetje komt er nog een Koereiger (Bubulcus ibis, Cattle Egret, Kuhreiher, Héron garde-boeuf) dichtbij in een struikje zitten. 




Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zeeland

Een dagje vogelen in Zeeland is altijd weer leuk met soms een verrassing. Deze Steenloper deed zijn naam eer aan. Er liepen er 5 op het asfa...