zondag 17 juni 2012

Lepelaarsplassen en Oostvaardersplassen

Vandaag een bezoek gebracht aan de Flevopolder. Altijd een gebied vol verrassingen. Bij de Lepelaarsplassen hielden met name de zangertjes ons (zevenen) bezig. Op de foto een Tuinfluiter (Sylvia borin, Garden Warbler, Fauvette des jardins). De foto is genomen terwijl hij zat te fluiten. De vogel heeft qua tekening wat meer weg van een braamsluiper maar de wenkbrauwstreep verraadt de fluiter.



Deze foto is een paddestoel met de naam Judasoor (Auricularia auricula-judea). De soort groeit bijna altijd op de vlier. De naam komt uit de bijbel.



De hut de "Grauwe Gans" deed zijn naam eer aan: een aantal Grauwe gansen (Anser anser, Greylag Goose, Oie cendrée) zwom langs de hut.


Bij het Natuurbelevingscentrum de Oostvaarder was een Lepelaar (Platalea leucorodia, Spoonbill, Spatule blanche) druk voedsel aan het zoeken. We zagen regelmatig dat hij iets gevangen had want dan verdween er iets in de keel.


Na een tijdje was de vogel verzadigd en vloog hij weg. Het moment van opvliegen heb ik vastgelegd.


Tijdens deze dag hebben we in totaal 77 vogelsoorten waargenomen. Erg leuk waren de visarend en de grauwe kiekendief. Helaas deze keer niet de Zeearend maar je moet wat te wensen over houden!




Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zeeland

Een dagje vogelen in Zeeland is altijd weer leuk met soms een verrassing. Deze Steenloper deed zijn naam eer aan. Er liepen er 5 op het asfa...