donderdag 19 maart 2015

Ameland 2

Vandaag is al weer de laatste dag op Ameland. Maar voor de boot vertrek nog even wat gevogeld uit onze eigen vogelhut, de auto.

Op het eiland zijn immense aantallen Brandganzen (Branta leucopsis, Barnacle Goose , Bernache nonnette, Weißwangengans) aanwezig. Die zie je overal in grote groepen.


Ook Rotganzen (Branta bernicla, Brent Goose , Bernache cravant, Ringelgans) zijn er veel. Met name op het wad. Maar ook in de velden. Ik heb nog gespeurd naar andere "buiken", maar helaas!


In de velden kom je ook overal hazen (Lepus europaeus) tegen. Soms in een blikveld wel zes. Die hebben het voorjaar in de bol. Deze lag heerlijk te zonnebaden!


Tijdens het wachten op de boot nog wat plaatjes gemaakt. Hier een rustende Zilvermeeuw (Larus argentatus, Herring Gull, Goéland argenté, Silbermöwe).


En eentje, een nog niet volwassen exemplaar, die op het wad op zoek was naar iets eetbaars.


Bonte Pieten, Scholeksters (Haematopus ostralegus, Oystercatcher , Huîtrier pie, Austernfischer) vind je ook overal op het eiland. Deze peurt in het slijk op het wad.


Op de boot terug heb ik geprobeerd om de rond de boot vliegende Kokmeeuwen (Larus ridibundus, Black-headed Gull, Mouette rieuse, Lachmöwe) vast te leggen. Had niet de juiste camera bij de hand. Maar toch....Geen opmerkingen:

Een reactie posten