donderdag 19 maart 2015

Ameland vogelparadijs

We zijn een paar daagjes in Ameland en maken een flinke fietstocht (rondje Ameland). Eigenlijk is heel Ameland een groot vogelparadijs. Er is altijd wel wat te zien. We hebben dus ook erg veel stops gemaakt.
Eerst een bezoek aan de vogelhut in de duinen van Hollum. De weersomstandigheden zijn 's morgens niet zo best. Dat is aan de foto's te zien.

Ondanks zijn bescheiden kleuren vind ik de Krakeend (Anas strepera, Gadwall , Canard chipeau, Schnatterente) een mooie eend. Aantallen nemen helaas af.



Futen (Podiceps cristatus, Great Crested Grebe, Grèbe huppé, Haubentaucher) tref je overal aan.


Diverse Brilduikers (Bucephala clangula, Common Goldeneye , Garrot à œil d'or, Schellente) op de plas maar op grote afstand. Altijd weer een lust voor het oog deze in bomen broedende eend. Maar ze broeden zeer sporadisch in Nederland.



Later de dag breekt het zonnetje door en zien we enkele grote groepen Goudplevieren (Pluvialis apricaria, Golden Plover, Pluvier doré, Goldregenpfeifer). Ook een wintergast. Het laatst bekende broedgeval in Nederland was in Zuidoost Brabant (Budel, halverwege de jaren 60).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zeeland

Een dagje vogelen in Zeeland is altijd weer leuk met soms een verrassing. Deze Steenloper deed zijn naam eer aan. Er liepen er 5 op het asfa...