woensdag 17 juni 2015

Nog een rondje Zwolle

In de Vreugderijkerwaard bij Zwolle is altijd wel wat te beleven. Op de eerste foto's een aantal Casarca's (Tadorna ferruginea, Ruddy Shelduck, Tadorne casarca, Rostgans). Zo veel als er hier zaten heb ik er nog nooit bij elkaar gezien. Op de foto's staan er enkele maar op de plas zaten er wel 50.

 

Onderweg naar het pontje naar Zalk kwamen we langs deze Ooievaars (Ciconia ciconia, White Stork , Cigogne blanche, Weißstorch).


Op het terras in Zalk wilde de Huismussen (Passer domesticus, House Sparrow, Moineau domestique, Haussperling) graag een korreltje van onze "bofferd" mee-eten.
Op de eerste foot een man, op de tweede een vrouwtje.



Een van de redenen waarom in een nieuwe camera heb aangeschaft (prima geholpen bij Cameranu.nl in Alkmaar!) was dat ik een snellere camera wilde. Op het pontje terug enkele foto's van een vliegende Visdief (Sterna hirundo, Common Tern, Sterne pierregarin, Flußseeschwalbe) gemaakt.



Ik vind ze aardig gelukt. En daar heb je dus een snelle camera voor nodig.

Op de Ooievaarsnest waren enkel nog de jonge vogels. Pa of ma liep tussen het pas gemaaide hooi iets eetbaars te zoeken. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zeeland

Een dagje vogelen in Zeeland is altijd weer leuk met soms een verrassing. Deze Steenloper deed zijn naam eer aan. Er liepen er 5 op het asfa...