donderdag 25 april 2013

Nestelen

Na het zwanen gevecht ben ik nog enkele uren op pad geweest. Bij het Étang de la Sous is altijd wel wat te beleven. Als eerst kwam er een Beverrat (Myocastor coypus, Coypu, Ragondin) naar me toe gezwommen en kon is een portretje maken van deze Zuid-Amerikaanse pelsdrager.


de vogelde twee foto's zijn een vrouwtje en mannetje Tafeleend (Aythya ferina, Commun Pochard, Fuligule milouin).

 
De Kokmeeuwen (Larus ridubindus, Black-headed Gull, Mouette rieuse) zijn erg druk met nestelen. Ze vliegen af en aan met soms hele grote stukken bies. Ook zijn er al eieren toch blijven nestelmateriaal aandragen.

 

 
Soms wordt er even pauze genomen.
 
 
 
De Krooneenden (Netta rufina, Red-crested Pochard, Nette rousse) maken elkaar ook het leven zuur. 
 
 
In het riet zijn enkele nesten van de Purperreiger (Ardea purpura, Purple Heron, Héron pourpre).  Met name in de vroege ochtend en in het begin van de avond vliegen de vogels regelmatig af en aan.

 
De Knobbelzwanen (Cygnus olor, Mute Swan, Cygne tuberculé) hebben ook ergens een nest in de rietkraag. he mannetje waakt goed.
 
 

De Fuut (Podiceps cristatus, Great Crested Grebe, Grèbe huppé) zal ook wel ergens een nest hebben.

 
Ook de Witwangsterns (Chlidonias hybrida, Whiskered Tern, Guifette moustac) maken elkaar het hof.

 
Het eerste beest dat ik tegen kom op de parkeerplaats bij het Étang Purais is deze Westelijke Smaragdhagedis (Lacerta bilineata, Wsteren Green Lizard, Lizard vert) die in het zonnetje zit.
 

Vanuit de hut zijn diverse paartjes Geoorde Futen (Podiceps nigricollis, Black-necked Grebe, Grèbe à cou noir) te zien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zeeland

Een dagje vogelen in Zeeland is altijd weer leuk met soms een verrassing. Deze Steenloper deed zijn naam eer aan. Er liepen er 5 op het asfa...