dinsdag 10 mei 2016

Een middag aan de Creuse: Bijeneters enzo.

Vandaag ben ik samen met een van onze gasten op pad geweest. We hebben de hele middag in wat camouflagehutjes verbracht. Levert mooie plaatjes op.

Eerst een Oeverloper (Actitis hypoleucos, Common Sandpiper, Chevalier guignette, Flußuferläufer). Deze zitten hier bij bijna elke vijver en aan de rivieren. De vogel liet zich maar kort zien.



En een Witte Kwikstaart (Motacilla alba, White Wagtail, Bergeronnette grise, Bachstelze). De vogel werd verjaagd door een Grote Gele Kwikstaart maar die liet zich niet fotograferen. 



Als laatste enkele plaatjes van de Bijeneter (Merops apiaster, bee-eter, Guêpier d'Europe, Bienenfresser). Ze waren druk bezig met het graven van hun nesten. Terwijl een vogel aan het graven was keek zijn/haar partner toe en was alert op onraad. De nestgangen waren nergens al dieper dan de lengte van de vogel. Zij zijn dan ook nog pas een week terug in de kolonie. Er werd ook onderling nog wat strijd geleverd: Wie krijgt de beste plek?













Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zeeland

Een dagje vogelen in Zeeland is altijd weer leuk met soms een verrassing. Deze Steenloper deed zijn naam eer aan. Er liepen er 5 op het asfa...