zaterdag 4 april 2015

Prunjepolder en omgeving deel 1

Een lang weekend Zeeland met het gezin. Ik ben twee ochtenden ontsnapt (de rest sliep nog!) om vogels te gaan kijken. Helaas was het weer de eerste uren wat grauw.
In de Weversinlaag kwam ik deze Grutto () tegen. Al helemaal in bruidstenue.


In een van de plasjes zwom deze Smient (Anas penelope, Wigeon, Canard siffleur, Pfeifente). De meesten smienten zijn al weer naar het hoge noorden vertrokken om daar hun jongen groot te brengen.


Wulpen (Numenius arquata, Curlew, Courlis cendré, Großer Brachvogel) zijn er het hele jaar te zien.


Kluten (Recurvirostra avosetta, Avocet, Avocette élégante, Säbelschnäbler) tref je er ook het hele jaar aan. Dit is nog een groepje dat nog niet uit paartjes bestond. Misschien nog trek.


Deze Lepelaar (Platalea leucorodia, Spoonbill, Spatule blanche, Löffler) liep te foerageren in een slootje. Jonge vogels hebben nog een zwarte snavelpunt. Voor verschil foto op 5 april 2015.

 
Eenmaal terug in ons verblijf liep een Meerkoet (Fulica atra, Eurasian Coot , Foulque macroule, Bläßhuhn) wel erg dicht bij dus vlug de camera er bij.
 


Op de foto zie je mooi de gelobde poten met kleine zwemvliesjes als lobjes.
Kleindochter Floor vond het wel interessant: foto's maken, dus mocht te de camera ook even vast houden. Zie hier het resultaat:


Geen opmerkingen:

Een reactie posten