zondag 5 april 2015

Prunjepolder en omgeving deel 2

Vandaag is het weer heel wat beter. Een zonnetje geeft de vogels veel meer kleur. Kijk maar eens naar deze Kievit (Vanellus vanellus, Northern Lapwing, Vanneau huppé, Kiebitz), dan zie je het iriserende groen in zijn verenkleed.
 
 
De Wulp (Numenius arquata, Curlew, Courlis cendré, Großer Brachvogel) liep langs de weg te foerageren en trok zich niet veel van me aan.
 
 
In zijn buurt zat deze Graspieper (Anthus pratensis, Meadow Pipit , Pipit farlouse, Wiesenpieper) .
 
 
Iets verder stond deze Kluut (Recurvirostra avosetta, Avocet, Avocette élégante, Säbelschnäbler) op een been en met zijn kopje in de veren te rusten. Ik kon het niet over mijn hart krijgen om in mijn handen te klappen om te zien of hij zijn andere poot en zijn kopje ook wilde laten zien. Maar hij was zo dicht bij. Gelukkig werd ik gered door een hond die steeds dichter bij kwam en de vogel alert werd.
 
 
In de buurt van de Kluut liep ook deze Tureluur (Tringa totanus, Redshank, Chevalier gambette, Rotschenkel) te foerageren. Je ziet mooi zijn oranje snavelbasis en poten.
 
 
Grauwe ganzen (Anser anser, Greylag Goose, Oie cendrée, Graugans) zijn er ook genoeg in de Prunjepolder e.o. Deze twee verschillen wel flink van grootte.
 
 
De Slobeend (Anas clypeata, Shoveler, Canard souchet, Löffelente) laat hier zijn enorme snavel goed zien.
 
 
Deze Witte Kwikstaart (Motacilla alba, White Wagtail, Bergeronnette grise, Bachstelze) liet zich goed benaderen (vanuit de auto!).
 
 
 
Lepelaars (Platalea leucorodia, Spoonbill, Spatule blanche, Löffler) houden zich bijna altijd op afstand. Volwassen vogels hebben een gele punt aan hun lepel.
 
 

 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zeeland

Een dagje vogelen in Zeeland is altijd weer leuk met soms een verrassing. Deze Steenloper deed zijn naam eer aan. Er liepen er 5 op het asfa...