woensdag 15 april 2015

In de kolonie is altijd wat te doen

Als voorbereiding van mijn excursies moet ik natuurlijk de Brenne in het voorjaar gaan verkennen. Maar ook omdat ik natuurlijk leuke dingen wil zien en meemaken. Bij het Étang de Sous is het erg druk met allerlei eendensoorten.

Enkele paartjes Kuifeenden (Aythya fuligula, Tufted Duck , Fuligule morillon, Reiherente) maken elkaar het hof.


Deze Krooneend (Netta rufina, Red-crested Pochard, Nette rousse, Kolbenente) heeft nog geen partner gevonden maar moet niks hebben van een Kokmeeuw die te dicht bij hem in de buurt komt.
 
 
Ook de gewone Wilde eend (Anas platyrhynchos, Mallard, Canard colvert, Stockente) mag gezien worden met zijn mooie iriserend groene kop.


De mannetjes van de Tafeleend ()  jagen achter de vrouwtjes aan. Soms met wel vier stuks. Ze krijgen een rood hoofd van de inspanning die ze moeten leveren.


Het vrouwtje vind het prima. Zij beslist wie de ware wordt.


In het rietmoeras zijn de Purperreigers (Ardea purpurea, Purple Heron , Héron pourpré, Purpurreiher)  weer aan het nestelen. Nu het avond wordt keren ze een voor een terug.




Ook de Kokmeeuwen (Larus ridibundus, Black-headed Gull, Mouette rieuse, Lachmöwe) zijn aan het nestelen en vliegen af en aan met nestelmateriaal.


Bij Étang Bénsime laat een Beverrat (Myocastor coypus, nutria, ragondin, Bieberratte) zich in het laatste zonnetje zien tijdens het avondmaal.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zeeland

Een dagje vogelen in Zeeland is altijd weer leuk met soms een verrassing. Deze Steenloper deed zijn naam eer aan. Er liepen er 5 op het asfa...